top of page

CYKLOTRASY KSK

Trvám na zmene Stratégie rozvoja cyklistickej dopravy v Košickom kraji (obdobie 2022-2027-2030), ktorý bol prednesený v rozsiahlej dokumentácií na komisii regionálneho rozvoja a cezhraničnej spolupráce KSK.


Tento koncept prezentuje plán budovania cyklotrás v Košickom kraji. Celkový plán počtu kilometrov sa zvýšil z roka 2015 z pôvodných 520 km na súčasných 853 km.



Číslo je to až neuveriteľné, ako sa vraví papier znesie všetko, no čo mňa zaráža, že v tomto koncepte stále neexistuje priamy prepoj Michaloviec a Zemplínskej šíravy spevneným cyklistickým chodníkom cez starú cestu. Plán stále ráta len s pôvodným projektom chodníka na výpustný kanál Zemplínskej Šíravy, čo predstavuje ohrozenie zámeru budovania pohodlnej cykloturistiky v našom regióne. Znásobí to vzdialenosť, ktorú musia turisti prekonať, aby sa dostali zo železničnej stanice v MI do severnej hotelovej časti Zemplínskej Šíravy.



Domáci všetci dobre poznáme, že najvýhodnejšia a najviac používaná trasa je pôvodná cesta na Šíravu. Tá je v dezolátnom stave, bez údržby a čo je najhoršie, KSK ju eviduje podľa všetkého ako značenú cyklotrasu.


Preto som podal návrh na uznesenie, ktorým komisia odporúča vedeniu KSK, aby začalo rokovanie s mestom Michalovce ohľadne doplánovania aj tohto úseku. Návrh bol jednohlasne prijatý.

Mnou navrhovaná trasa pre doplnenie konceptu:


KSK s mestom Michalovce môžu zapracovať buď na združenej investícií, alebo dohodnúť také podmienky, ktoré by majetkovo vysporiadali pozemky pre čo najrýchlejšie naplánovanie spevnenej cyklotrasy na Zemplínsku Šíravu.


Pripomínam moju prezentáciu na komisii:

cyklochodnik_sirava_sever_WEB
.pdf
Download PDF • 5.85MB


Radovan Geci

poslanec mesta Michalovce

člen komisie regionálneho rozvoja KSK

39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page