top of page

Programová konferencia 2018

Sobota plná politiky. V Bratislave sa konala programová konferencia, na ktorej som nemohol chýbať. SaSku čakajú veľkolepé zmeny. Obzvlášť ma teší jednomyseľné rozhodnutie strany pre hlbšie a komplexnejšie budovanie regionálnych štruktúr a decentralizácie strany do krajov, okresov a aj vzdialených regiónov, ako sú aj Michalovce a Zemplín. Čaká nás mnoho práce, čoskoro prezidentské voľby a zakrátko na to parlamentné voľby.

Cituje slova Richarda Sulíka: "Náš jasný cieľ nie je len dosiahnuť najlepší volebný výsledok v našej histórii, ale vyhrať parlamentné voľby v roku 2020 alebo skôr. Máme na to všetko, osoby, obsah a organizáciu. Po 10 rokoch sme pripravení, máme cieľ, odhodlanie, ale aj povinnosť. Budeme úprimne bojovať za slušné Slovensko, sme jediná alternatíva pre Slovensko, sme pripravení vymeniť Smer-SD. Sme komplexnou ponukou na prevzatie zodpovednosti za našu krásnu krajinu."


Asi najdôležitejšie rozhodnutie Richarda Sulík je, že nebude už kandidovať v eurovoľbách a budúci rok sa chce venovať kampani, cestovať po Slovensku, stretávať sa s ľuďmi, navštevovať regióny. Chceme zo Slovenska "spraviť krajinu, v ktorej sa oplatí žiť, pracovať a podnikať". Len SaS vie dať všetkým voličom ucelenú ponuku, program, ľudí, zázemie.

V prípade, že SaS dosiahne lepší výsledok ako v roku 2016, bude opätovne kandidovať za predsedu, moju osobnú podporu rozhodne má!

Príhovor nášho kandidáta na prezidenta, p. Mistríka. Špičkový celosvetovo uznávaný vedec a odborník v odbore molekulárnej vedy, diagnostiky zákerných chorôb.

V roku 2009 sa stal laureátom vedeckej ceny „Hlava roka“ za najvýznamnejšiu inováciu. V roku 2012 bol zvolený a v roku 2014 znovuzvolený členmi medzinárodnej Metabolomics Society za jedného z riaditeľov.


Je spoluautorom metódy prehľadávania hmotnostných spektier cez Google, ktorá bola publikovaná v Nature Biotechnology, v jednom z najvýznamnejších vedeckých časopisov. Bol to počin, ktorý sa podaril vedcovi zo slovenskej inštitúcie po 14 rokoch.


Na pravo od Ľuba Galka, Marcel Vrchota, úspešný kandidát najväčšej košickej mestskej časti Kočice-Západ (terasa) a Juraj Jevin, úspešný kandidát na starostu obce Pusté Čemerné, okres Michalovce.

Záverom konferencie krásne prekvapenie pre mňa, kde v príhovore na pozadí v rukách Richarda moja Rebeka :), ktorá je práve tou, prečo som vstúpil do politiky.

Zopár fotografií počas prestávok. Diskusie s priateľmi.

Fotografie východniarskeho zastúpenia.


Na záver spoločná fotografia členov SaS a regionálnych predsedov.


44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page