top of page

Vizuálny smog

Reklamné plochy nekonečným tempom devastujú životné prostredie, ničia architektúru budov a bránia vo výhľadoch, na reklamných plochách má zarábať mesto nie súkromné spoločnosti.


Náš poslanecký klub bude trvať na vytvorení pravidiel pri umiestňovaní reklamných plôch v rámci mesta Michalovce. V meste chýba pasportizácia, evidencia takýchto reklám. Nemáme prehľad o súčasnom stave, prehľad o čiernych plochách alebo ilegálnych reklamách. Trváme v prvom rade na odstránení všetkých nelegálnych stavieb a následne na regulácií reklám na mestskom majetku a pozemkoch. Mesto Michalovce musí ísť príkladom, ako narábať s majetkom nás všetkých a zlepšovať životné prostredie.


Na zelených miestach pred parkmi, križovatkami alebo zeleňou donekonečna pribúdajú reklamné opachy, ktoré bránia vo výhľadoch a ničia architektúru. Pozrite si video.



V moderných mestách pribúdajú parky, výsadba stromov, zelene, kvetov, oddychových zón slúžiacich pre obyvateľov mesta, no v našom sa na Michalovčanov zabúda. Bohužiaľ stavebné povolenia pre podnikateľov s reklamou neustále pribúda.


Progresívne mestá ako BRNO, BRATISLAVA, ŽILINA a ďalšie majú spracované štúdie a manuály pre reklamy a prevádzky.






43 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page