top of page

ŠÍRAVA BEZ ZÁCHRANÁROV

Na otvorených vodných plochách s rekreáciou akou je aj Zemplínska Šírava chýba Integrovaný záchranný systém. Aj o tom všetkom som rokoval priamo na Šírave so šéfkou poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová , ktorá je členom bezpečnostného výboru NRSR ako aj výboru pre životné prostredie.


Posledné správy zo Šírava a Domaše o smutných zbytočných utopeniach nemôžme nechať bez povšimnutia. Je potrebné začať hľadať definitívne riešenie na ochranu rekreantov teda ľudských životov pri otvorených vodných plochách a prírodných kúpaliskách. Jednak zriadiť aktívnych plavčíkov na brehoch pre prevenciu a aktívnych záchranárov zasahujúcich priamo z vodnej plochy. Vybaviť ich najmodernejšou technikou, vodnými skútrami s plošinami, podvodnými sonarmi pre expresné vyhľadanie topiaceho sa, ako aj priestormi pre zabezpečenie zdravotnej starostlivosti.


SaS v spolupráci OZ Šíravania a OZ Nové Michalovce bude aktívne hľadať možnosti verejnej diskusie s politikmi či najkompetentnejšími osobami priamo pri brehoch našej Šíravy.


Na stretnutie sme pozvali Prezidenta HAZZ, zástupcov ministerstva vnútra, členov bezpečnostného výboru NRSR, podpredsedu národnej rady, starostov okolitých obcí, prednostku okresného úradu v Michalovciach ako aj zainteresované osoby, ktoré sa aj doteraz podieľajú na záchrane.


Slovensko sa nachádza v abnormálnom stave, kde celú zodpovednosť a starosti štát hodil na samosprávy alebo súkromníkov samozrejme bez zabezpečenia financovania. Máme novú vládu, tá nech sa ukáže, či zvráti tento stav.


Každý jeden ľudský život stojí za záchranu!


34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page